Vi ønsker at producere kartofler, som er i sæson samtidig med jordbærrene. Vi har valgt en tidlig sort der hedder Arielle, som er kendetegnet for fast, gult kød og god smag.
Herunder kan i se hvordan sæsonen i kartoflerne er
Vi tyvstarter sæsonen i drivhuset ved at forspire de indkøbte læggekartofler. På den måde er de godt i gang med at spire, når vi putter dem i jorden og får dermed et forspring.
Kartoflerne bliver lagt i jorden ved hjælp af vores spritnye ældgamle kartoffellægger
For fortsat at hjælpe af læggekartoflerne på vej lægger vi fiberdug over marken, da vi derved får en højere jordtemperatur og de dermed udvikler sig hurtigere.
Kartoflerne er ikke lagt særligt dybt og derfor lægger ny jord ovenpå kartoflerne, så knoldene kan blive store, uden at blive ramt af solens stråler. Desuden har hypningen den effekt, at vi bliver kvit med ukrudtet.
Så er der bare tilbage at vente på at knoldene udvikler sig til flotte nye kartofler
Når kartoflerne er store nok tager vi dem op. Vi kører med en frilægger, som løfter kartoflerne op og lægger dem på jorden, hvorefter vi samler dem op og putter dem i poser.
Øster Hegnet er en historisk gård nær Skive, omgivet af beskyttede naturtyper og med udsigt over Limfjorden. Vi dyrker jordbær, kartofler og græskar og stræber efter selvforsyning med kød og grønt fra egen køkkenhave og drivhus. Besøg os for en autentisk oplevelse af sommerens bedste smage.
© 2025 | Øster Hegnet | Sitemap
For at give de bedste oplevelser bruger vi teknologier som cookies til at gemme og/eller få adgang til enhedsoplysninger. Hvis du giver dit samtykke til disse teknologier, kan vi behandle data som f.eks. browsingadfærd eller unikke ID'er på dette websted. Hvis du ikke giver samtykke eller trækker dit samtykke tilbage, kan det påvirke visse funktioner negativt.